Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Грозев: Запиcът на разговора на Любомир Павлов е автентичен

Снимка: БГНЕС

Обвиненията отговарят в значителна степен на сигналите, които сме подали миналата година до прокуратурата. Това заяви пред "Хоризонт" за предаването "12+3" Христо Грозев - бивш съдружник на съсобствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев.

Днес Любомир Павлов обвини за всичко, което се случва с него и с Донев, бившия им съдружник Христо Грозев, чийто подпис под документите под сделката бил доказано автентичен.

Грозев коментира това твърдение така:

Има абсолютна манипулация по отношение на тези подписи, тъй като ние говорим за неистински документи, а не за неистински подписи. През цялото време ние сме твърдели, че никога не е имало подписи под документ, даващ право на господин Павлов да се разпореди с 83 процента от дяловете. Това казва и прокуратурата, че става въпрос за неистински факти, а не за подписи.

Грозев отрече да е давал пари на някого, за да повдигне обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев. Това е пълен абсурд, мисля, че г-н Павлов си измисли това през последните 48 часа, допълни Грозев.

Твърдението, че е изпращал представител при Любомир Павлов, Грозев коментира:

Доколкото знам, това е предмет на отделно разследване. Г-н Павлов е правил опити да подкупи човек, който работи за мен, с цел той да краде документи от мен и да ги предоставя на него, за да си подобри позициите в следствието.

Бившият съдружник в "Медийна група България" е убеден, че разговорът на Любомир Павлов е автентичен. Грозев добави, че е чувал тези неща лично от Павлов и освен това, като дългогодишен работник в медии, е убеден, че гласът от записа е на бившия му съдружник.

В петък беше публикуван запис на разговор на съсобственика на вестниците "Труд", "24 часа" Любомир Павлов. По повод разследванията срещу него и съдружника му Огнян Донев в разговора с все още неизвестен човек, Павлов обяснява, че ще използва своите медии, за да остане недосегаем от правосъдието. Той твърди, че знае, че ще му бъде повдигнато обвинение, но е спокоен за изхода от делото, защото смятал, че нито един прокурор нямало да се осмели да го "закачи".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна