Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев: Ръстът на туристите ще е минимум 10 процента

Снимка: БГНЕС

Преди началото на сезона ръстът на туристите е между 5 и 8 процента, съобщи в предаването "Неделя 150" Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. За сезона, очакваният ръст на туристите е минимум 10 процента. Много силни пазари имаме в Русия, Украйна и Беларус. Ръстът в Украйна и Беларус е с над 50 %. Изпратихме допълнителни консули, за да могат да обработват визите, каза Добрев.

По темата за подновените протести в ОЦК – Кърджали министър Делян Добрев каза, че Първа инвестиционна банка ще разсрочи кредитите на работниците. Тя няма да прави кредитите изискуеми за работниците. Те няма да плащат вноските до момента, в който не започнат да получават възнаграждение. Държавата има много малко механизми, с които да участва в този процес на ОЦК, обясни Добрев. По думите му, нито една сериозна компания не би купила завод, за който не знае цялостното му състояние. Добрев обаче заяви, че не бива да стига до спиране на производството в завода.

За проучванията на находища на газ в Черно море, министър Делян Добрев каза, че се надява до края на следващата година да започне първия сондаж.

На въпрос дали да очакваме ново увеличение на цената на тока, енергийният министър каза, че извън увеличението от ДКЕВР, може да има увеличение през следващата година.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна