Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов: Оценяваме положително доклада на ЕК

Снимка: БГНЕС

Оценяваме положително този доклад, с всичките препоръки, отправени в него. Това каза в предаването "Нещо повече" Красимир Ципов от ГЕРБ.

Благодарение на кой се стигна до там, че ние в момента да сме под такъв мониторинг и наблюдение? Нашият прочит на доклада е съвсем ясен. През последните няколко дни се изкарваха едни чернови, където се вадиха драматични изводи, че това е най-унищожителният доклад досега за България, без да се дава сметка, че това всъщност е доклад, който отразява целия 5-годишен период на членство в ЕС и прилагането на този механизъм за сътрудничество и проверка. В доклада има множество препоръки, които ние много отговорно ще анализираме и ще набележим мерки за изпълнението им. На края в доклада съвсем ясно се казва, че за последните 5 години България може да отбелязва ясен напредък, когато има ясна политическа посока. Мисля, че тази ясна политическа посока се доказа през последните 3 години. Ние ще продължим да проявяваме всички необходими усилия, за да постигнем тези резултати, които очаква Брюксел от нас.

Трябва да покажем, че по всичките знакови дела, които предприеха от началото на 2010 година, трябва да има ефективни осъдителни присъди и на трите инстанции. Брюксел иска да се убеди, че по тези знакови дела ще има ефективни осъдителни присъди, коментира Ципов по отношение на информацията, че следващият доклад за България ще излезе в края на 2013 г.

Ципов няма никакви съмнения, че вотът няма да успее.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна