Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За над 3800 домакинства в Пловдив ще има промяна в графика за отчитане на тока

Снимка: Архив

В Пловдив за над 3800 домакинства ще се наложи промяна в графика за отчитане  на консумираната електроенергия и те ще трябва да платят фактури за по-дълъг период. Като причина от И Ви Ен изтъкват поставянето на нови уреди за дистанционен отчет.

За поългия отчетен период, което за клиентите означава и повече средства за ток, всяко домакинство ще бъде уведомено индивидуално. След това за 2165 от засегнатите абонати ще настъпи промяна в срока на плащане - те ще заплащат своята консумация на ток вече от 11-о до 25-о число на месеца. Промяната ще влезе в сила за августовската фактура, която ще се заплаща през месец септември. Тази схема ще остане в сила и за последващите месечни фактури.

От И Ви Ен съобщават, че през юли и август в районите "Тракия" и "Северен" са инсталирани над 4900 нови електромери, а 52 абонатни станции са оборудвани със системи за дистанционен отчет. Новите устройства са част от стартиралия през 2011 г. проект на дружеството за модернизиране на отчитането на потребената енергия за битови и малки стопански клиенти в топлофицираните сгради в Пловдив.

По публикацията работи: Кремена Данева – кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна