Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Николов: ГЕРБ, БСП и ДПС злоупотребяват с изборния процес

Снимка: БГНЕС

В България има три партии, които от години злоупотребяват с изборния процес. Това са ГЕРБ, който практически репресира българските граждани, БСП и ДПС. Това са партиите, които в най-голяма степен опорочават изборите и превърнаха България в страна от Третия свят. Ние нямаме място в такъв тип разговори. Това са разговори с един политически картел, които са се сговорили един на друг да си играят на управляващи и опозиция и да се сменят. Нашата идея е много по-различна. Това каза членът на Националния съвет на Движение "България на гражданите" Петър Николов в предаването "Нещо повече".

Никой от тях не иска да спре изборните нарушения, купуването на гласове, натиска върху хора и т.н. Единствените хора, с които трябва да тръгне Движение "България на гражданите", са тези неправителствени организации и тези медии, които гледат на тези проблеми особено болезнено. Това са нашите съюзници, каза той.

Николов беше категоричен, че Движение "България на гражданите" няма да си партнира с БСП за предотвратяване на манипулациите на предстоящия парламентарен вот.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени