Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанасова: От 1 ноември заплатите в Центъра по трансфузионна хематология- Варна са с 16,63 % по-високи

Снимка: БГНЕС

В интервю за предаването "Нещо повече" министърът на здравеопазването Десислава Атанасова заяви, че на срещата с лекарите от Центъра по трансфузионна хематология във Варна е поела ангажимент от 1 ноември увеличението на заплатите им да бъде с 16,63 процента.

Те все още не са ги получили, но до края на месеца ще ги получат. През следващата година - увеличаване на основната заплата с между 15 и 20 процента, допълни ангажиментите, които е поела министър Атанасова и разказа:

На срещата участваха представители на местната власт, които предложиха финансиране на Центъра през цялата 2013 от община Варна, както и отпускане на 11 000 лева до края на тази година. В понеделник общинският съвет във Варна ще гласува такова решение.

Атанасова коментира, че не се е запознала с исканията на Българския лекарски съюз за оставката на финасовия министар Симеон Дянков.

За сравнение бюджетът на НЗОК за 2008 година беше 1,8 млрд., сега ще бъде 2,7млрд. Мисля, че цифрите говорят сами за себе си и увеличение на средствата за здраве има.

Чуйте разговора в звуковия файл

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна