Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очевидец на метеоритния дъжд в Русия: Имаше силно сътресение

Снимка: ЕПА / БГНЕС

При метеоритния дъжд в Русия са пострадали между 250 и 500 души, съобщават руските медии, цитирани от Интерфакс.

По данни на агенцията е потвърдена информацията за 292 ранени в шест общински района. Те включват 40 души от град Еманжелиск, сред които има двама с черепно-мозъчни травми. 24 пострадали има в град Еткул, включително 6 деца. В Копейск ранените са 75 души, като двама от тях също са с черепно-мозъчни травми. В град Коркино има 31 пострадали, в Южноуралск - 15, включително 6 деца, а в Челябинск ранените са 107 души, в това число 15 деца.

Руското Министерство на вътрешните работи има данни за 500 пострадали. Тези данни постоянно се променят при постъпването на нова информация, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Медицински източник от пострадалия регион посочил пред Интерфакс, че пострадалите са получили основно леки травми.

След падането на метеорита в Урал в небето е имало голям взрив, който е можело да се види на хиляди километри, съобщава "Вести". Последствията от явлението са наблюдавали жители на Екатеринбург, Челябинск, Курган, Тюмен и дори Казахстан. Взривът е бил съпроводен от силен грохот, подобно на експлозия на гигантски снаряд. След взрива в небето е имало облак, подобен на облачна следа след преминаване на самолет. Жителите на Челябинск посочват, че земята се е разтресла и алармите на автомобилите са се включили.

Прозвуча като удар, не знам какво беше. Имаше силно сътресение. Всичко изпопада при нас и при съседите. Разделихме се на две групи хора - такива, които твърдят, че е била комета, и други, които казват, че е бил взрив, че може да е паднал самолет, обяснява очевидец.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна