Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прошко Прошков: Провалът на управлението на Борисов е очевиден

Снимка: БГНЕС

Най-важното не е идването на тези избори, а условията, при които това се случва. За жалост, г-н Борисов не успя да отстои до края и подаде оставка, за която ние го призовахме по-рано. Провалът на управлението му е очевиден. Оказа се, че да живееш в имагинерен свят, в който всичко е рязане на ленти и добри постижения, се сблъска с реалния свят и хората го казаха на улицата. Така че изборите са естествено следствие от този провал, а 31 мерки, които ще променят страната, са 31 изречения, които ние публикувахме, за да има дебат по политики, а не разговор за вадене на компромати. Това каза Прошко Прошков от Движение "България на гражданите" в предаването "Неделя 150".

Прошков беше категоричен, че основен опонент на изборите на Движение "България на гражданите" е БСП, но партията няма да залитне и към ГЕРБ. Той заяви, че партията няма да търси коалиции и ще се явява самостоятелно на изборите.

По отношение на социологическите изследвания, показващи спад в подкрепата за партията на Меглена Кунева, Прошков заяви: Социолозите, които са го направили, са предизборен щаб на БСП и аз съжалявам, но БСП ще остане разочарована. С нас диалог не може да има, освен по нормални приоритети. Но никога нищо, освен опоненти и опозиция на БСП, никога. Искам да го кажа на всички от щаба на БСП, да го забравят това нещо во веки веков. Канят ни на разговори чрез тези фалшиви проучвания.

За изборите Прошков заяви: Знаците, които дава служебното правителство, не са много окуражаващи. Не виждам сериозните промени по отношение на МВР, гарантиращи честността на изборите, и се надявам все пак да се случи това, което ние призовахме президента от миналата година - за гаранция за честни избори, за допускане на наблюдатели не само в секционните комисии, но и в ЦИК, и в залите за информационно обслужване. Искам да го видя това, а не по технически причини да ми го отменят, както Искра Фидосова отмени преференциалното гласуване.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени