Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Гечев: Нека да видим кой е оказвал политически натиск върху прокуратурата

Снимка: БГНЕС
Когато едно досъдебно производство по сигнал на ДАНС е затъмнявано от 2009-а година насам, когато по правилника на ДАНС премиерът светкавично трябва да бъде осведомен – нека да видим кой е оказвал политически натиск върху прокуратурата от 2009-а година досега. Само да припомня, че все още ГЕРБ управлява и някак си криенето не върши работа. Време е в България всеки да си получава заслуженото. Това каза председателят на младежката организация на БСП Явор Гечев в предаването "Нещо повече".

Мисля, че хората излязоха от това, че тяхното име не означава нищо на улицата и си мисля, че ако прокуратурата продължава така, тя наистина ще завоюва своето доверие. Поздравление за прокуратурата, че имаше смелостта да го направи от 2009-а година досега нямаше такава смелост. Аз се надявам Мирослав Найденов да не е виновен, защото става дума за български министър, но като че ли нещата, които излязоха от прокуратурата са вече достатъчно тежки, каза Гечев.

Не съм удовлетворен обаче, защото аз съм човек, който цял живот се е занимавал със земеделие. Искам да живея в страна, в която БВП да е поне 5 пъти по-голям от този, не 80% от храните, които консумираме да не са български, а да има и толкова експорт. Големият проблем с Миро Найденов е, че земеделието не мръдна. Не се правеше политика за земеделието, каза той.

Цялото интервю и коментар по темата на Силвия Великова чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна