Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложението на художествените занаяти и изкуствата в Орешак става европейски център

Снимка: БГНЕС
Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак да се превърне в европейски център на занаятите. Такива са намеренията на организаторите на традиционната национална изложба в троянското село, която за пръв път от 20 години насам отново ще бъде с международно участие.

По време на изложбата от 1-ви до 5-и май ще бъдат показани занаяти, изкуства, обичаи, кулинарни умения както на родни творци, така и на представители от Индонезия, Палестина, Полша, Франция и Япония. Ще бъдат представени традиционните български занаяти керамика, изработване на тъкани, везба, дърворезба, иконопис, тъкачество и пирография.

Полски майстори ще дадат интересни идеи за изработване на цветя от хартия. Участници от Япония ще представят чайна церемония и ще демонстрират умения по калиграфия и оригами.

Ще бъде представен традиционния френски текстил, както и изложбата "Изкуството на Палестина".

Индонезийският състав "Очарователните рози на Архипелага" ще участва в концертната програма. Традиционният великденски панаир на занаятите, който съпътства Националната изложба в Орешак ще е на 4-ти и 5-и май .
По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна