Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нулево равенство за "Лудогорец" и "Литекс"

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" и "Литекс" завършиха наравно 0:0 в дербито от 20-ия кръг на "А" футболната ни група.

Двата тима не направиха атрактивен мач, като бяха затруднени от лошото време и не създадоха много опасности пред двете врати. Гостите от Ловеч имаха два шанса през първата част, но Владислав Стоянов и Козмин Моци се намесиха и опазиха своята врата.

Малко след почивката Йордан Минев получи втори жълт картон и остави своя тим с човек по-малко. Възпитаниците на Христо Стоичков обаче не успяха да се възползват от численото си предимство и не застрашиха вратата на домакините.

След тази среща "Лудогорец" остава начело в класирането с две точки пред "Левски", "Литекс" е на пето място.

След срещата собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви, че от лятото ще инвестира все повече в децата на България, защото иска фланелката на "Лудогорец" да се носи не от наемници, а от юноши на клуба.

За мен е заслужена точка. Момчетата се раздадоха максимално. Накрая видяхте колко енергия изхабиха, за да кажат на съдията какво мислят за него. Пожелавам си да няма корумпирани съдии и да няма умишлени грешки. Една-две грешки могат да се допуснат. Но не може един мач да се води към равен и загуба. Нищо не искам да кажа, има си медии и сайтове, те да кажат какво мислят. Ние сме пристрастни. Ако ви интересува, Ивайло Петев няма да го сменяме. Само ще има промяна в политиката на клуба. Ще налагаме млади момчета. Досега нямаше как да го направим, защото доскоро тук пасяха магарета. Но скоро и ние ще имаме деца, които ще защитават с гордост зелената фланелка. Именно те са бъдещето на българския футбол. Ще продължим да инвестираме спрямо възможностите ни, защото крайната ни цел е да играем с наши деца. До този момент бяхме принудени да играем с наемници. Но титлата винаги ще е цел. Дали ще стане, или не, е въпрос на съдба и възможности.

Наставникът на "Литекс" Христо Стоичков похвали играчите си за точката, която те спечелиха:

С оглед на това, което показахме, с едно-две изключения, можехме да победим. Искам да благодаря на момчетата, които с една мъжка, отборна игра показаха, че могат. Които и момчета да пусна, те са готови да играят. Да не забравяме, че играем срещу шампиона на България. Когато събираш, а не изваждаш, е по-хубаво. За мен всеки ден е празник. Като се събудя сутрин и нещо ме боли, значи съм жив и здрав.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна