Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 са кандидатите за генерален директор на БНР

Снимка: Ивайло Михайлов

17 са кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, съобщи за „Хоризонт“ членът на Съвета за електронни медии Мария Стоянова. На 23 май СЕМ ще избере кой ще управлява радиото в следващите три години.

Двама композитори - Найден Андреев и Стефан Димитров, бившият генерален директор на БНР Поля Станчева, няколко журналисти - Иво Тодоров, Георги Василски, Диана Димитрова, Гергина Дворецка, Ясен Инджев и Радослав Янкулов са сред кандидатите да оглавят Националното радио. И още -  бившият посланик във Виена Кирил Калев, бившият член на Съвета за електронни медии от квотата на президента Първанов Бойчо Кулински, бившата главна счетоводителка на БНР Жени Гаджалова и преподавател по журналистика в университета в Ниш Ванче Бойков. До 17 листата допълват Митко Димитров, Георги Божков, Росланна Радомирова и Николай Ангелов.

Според изискванията, предвидени в медийния закон кандидатите за генерален директор на БНР трябва да имат висше образование, най-малко 5 години трудов стаж в радио, обществен авторитет и професионално признание и да не са били сътрудници на бившата Държавна сигурност.

До 10 май съветът ще оповести кои от кандидатите отговарят на условията и ще бъдат допуснати до конкурса. Изслушванията ще са в рамките на три дни - 20, 21 и 22 май.

По публикацията работи: Светослава Кузманова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени