Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъди поискаха подкрепа за сектора от Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Животновъди поискаха подкрепа за сектора от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. На срещата те са посочили, че се страхуват да не спрат европейските средства. След разговорите лидерът на ГЕРБ не излезе пред журналистите.

Иван Папазов от асоциацията на свиневъдите беше категоричен, че не са политически обвързани, а просто искат правителство, което да работи със земеделците. При срещата са били и споделени страховете на бранша да не бъдат спрени парите от ЕС, които за периода 2014-2020 година са с два милиарда лв. повече.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов обаче припомни:

При управлението на тройната коалиция отрасъл "Животновъдство" получаваше нула лева субсидии. При управлението на политическа партия ГЕРБ под управлението на господин Борисов ние успяхме да усвоим максимум средства. Така искаме да продължаваме напред.

Бойко Борисов е обещал подкрепа за сектора "Земеделие", независимо дали ще управлява или не. В разговорите Борисов е призовал земеделците да не излизат на протести, да запазят спокойствие.

По думите на животновъдите с Борисов не са били обсъждани политически теми и кой ще е министър на земеделието. Животновъдите се оплакаха, че нито една от другите политически сили не е поискала да се срещне с тях.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна