Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъдите организират национален протест срещу бездействието на правителството

Снимка: БГНЕС

Животновъдите организират по обед национален протест срещу бездействието на правителството и пълното блокиране на администрацията. Все още не е ясно дали Министерството на земеделието прави нужното за договаряне на европейските и националните субсидии за тази година, казват от Асоциацията на животновъдите. 

Всеки един, който мисли, че е животновъд, земеделец и иска с това да си изхранва семейството, би трябвало да е там пред министерството, да го чуят и да го видят, защото колкото повече хора видят там, значи проблемът наистина е сериозен. Не знам дали ще ни подкрепят, обаче тази седмица, като разберат някои неща, които се случват в техните сектори, ще искат подкрепа от нас. Искаме да се задействат, да работят, не искаме срещи с министри или с когото и да било друг, защото всяко едно бездействие кара до по-големи проблеми, обясни заместник-председателят на Асоциацията Иван Чалъков какви резултати от протеста очакват.

Няма окончателно решение дали животновъдите ще включат в протеста си техника и животни, тъй като, според тях, властите по места умишлено бавят издаването на съответните разрешителни за това.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна