Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Идеята за обединението на НФСБ с ГОРД е отпреди изборите

Снимка: БГНЕС

Идеята за обединението с ГОРД е отпреди изборите, но решихме, че трябва да изчакаме резултатите от изборите, за да се види относителната тежест на всяка една от партиите, така че ние отдавна се познаваме с г-н Бинев, отдавна се уважаваме, имаме си доверие, имали сме общи каузи, общи политически акции, като например големият протестен митинг на 22-ри септември 2012-а година срещу управлението на ГЕРБ, така че нещата си станаха от само себе си. Това каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов в интервю за предаването "12+3".

Става дума за идейно сливане, за уеднаквяване на платформите, за припознаване на партията на НФСБ от ГОРД, така че по-скоро става дума за едно присъединяване на идейна основа, а чисто юридически ГОРД продължава да съществува, както и НФСБ, добави той.

По отношение на управляващите и "Атака" Симеонов заяви: Отношението към правителството на Орешарски е крайно негативно буквално от първите дни, след като бяхме свидетели на продажническа кадрова политика по назначаване на кадри ДПС по министерските постове. Ние бяхме първите, които реагирахме срещу това с декларация. След това дойде гафът с Пеевски, който взриви общественото недоволство и до момента отношението към Орешарски е като към представител и продължител на проолигархичната политика в България. Нищо ново за 23 години. Орешарски не е нещо по-различно от Борисов. "Атака" е продукт на телевизия СКАТ. Но "Атака" измени на принципите, с които спечели гласоподавателите си.

Цялото интервю с Валери Симеонов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени