Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Прокопиев: "БулБрокърс" не са направили нищо нередно

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Иво Прокопиев обясни в предаването "12+3", че съзнателно се търси и се поддържа легендата, че в протестите в страната няма спонтанност.

Че в протестите има някаква дълбока скрита организация и там съществуват процеси, в които протестиращите обвиняват управляващите...

По повод подадения от Стоян Мавродиев сигнал до Прокуратурата за продажбата на държавния дял от 33 процента на енергоразпределителното дружество EVN, около който сигнал се замеси и името на Прокопиев, той обясни:

Моето име беше споменато, за да бъда пакетиран, но няма основание да бъде споменато, защото аз не участвам в управителните органи на "БулБрокърс". Но точно за да се поддържа тази легенда, че има задкулисен кръг, се прави всичко възможно моето име да бъде въвличано в такива спекулации.

"БулБрокърс" не са направили нищо нередно. Това е бил просто един инвестиционен посредник, който е реализирал една сделка, която българската държава е решила да осъществи на търг на фондовата борса.

Нямам спомен г-н Трайков като министър на икономиката да е имал общо с избора на консултант. И няма нищо ненормално "БулБрокърс" да бъде избран за инвестиционен посредник, защото в последните 10-15 години е един от най-големите участници на капиталовия пазар.

Нямам никакви специални връзки с г-н Трайчо Трайков, обясни Прокопиев.

Интервюто на Снежана Иванова с Иво Прокопиев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна