Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Жаблянов и Десислава Атанасова в спор за вота на недоверие

Снимка: dnevnik.bg

Днешният депутатски ден премина в предизвестени гласувания, едно от които вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ и мотивиран с неработещото Министерство на инвестиционното развитие. Депутатът от Коалиция за България Валери Жаблянов и Десислава Атанасова, народен представител от ГЕРБ, коментираха в предаването ни "Нещо повече" с водещ Диана Янкулова днешния парламентарен ден.

Валери Жаблянов :

Няма парламент в света, който да има четири партии, две да отсъстват и той да работи...

Десислава Атанасова :

...вече над 100 дни българските граждани протестират пред този парламент, който обявяват за нелегитимен...За всички стана ясно, че през миналата седмица действително правителството не получи подкрепа от парламента, така както не получава подкрепа и от международната общност, не получава подкрепа и от българските граждани.

Валери Жаблянов:

Коя международна общност не подкрепя правителството? Това са глупости, така не може да се говори!....Кажете името на международната общност, която не подкрепя правителството?

Десислава Атанасова:

Не беше ли достатъчно, че голяма част от европейските посланици изразиха своето становище?! Аз мисля, че това е показателно и в друга европейска държава не се е случвало.

Цялото интервю с двамата депутати можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна