Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъдите отложиха блокадата на магистрала "Тракия"

Снимка: БГНЕС

След няколкочасови преговори със земеделския министър животновъдите решиха да отложат обявената за утре блокада на автомагистрала "Тракия" в очакване през следващите два дни да се срещнат лично с премиера и финансовия министър. Това съобщи за "Хоризонт" фермерът Танчо Колев:

Тук не става въпрос само за тия 20%, които не изпълниха обещанието да бъдат платени, а цялата финансова рамка за 2014-а, ние не знаем какво има заложено в бюджета, затова оставаме в стачна готовност до четвъртък. Ако дотогава нямаме никакви разбирания, ефективни стачни действия до дупка - не само от един ден. Имаме подкрепата на неправителствените организации, пчелари, зеленчукопроизводители, зърнопроизводители, тютюнопроизводители, защото тая рамка касае всички. Министърът обеща, че до два дни ще организира среща с финансовия министър и премиера. Не става въпрос само за пари, а тука става въпрос и за закриване на сектора и освобождаване на много работни места.

Ултиматумът беше поставен заради неспазени обещания - до края на годината на животновъдите да бъдат преведени 70% от субсидиите. Вместо това те получиха около 50 на сто от дължимите суми.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна