Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Христова, студент: Не търсим подкрепа от политическите партии

Снимка: Архив

Нина Христова от студентската телевизия "Алма Матер" обясни в интервю за предаването "Преди всички", че днес ще бъдат подновени официалните обсъждания на студентите от 272-ра аудитория на СУ "Св. Климент Охридски".

Студентите, които са против окупацията на Ректората, всъщност намират разбиране у някои от нас. Общото мнение е, че в момента една диплома не може да е толкова важна, колкото едно морално право, каквото се търси в момента от хората, които са в сградата. По отношение на политическите партии мнението тук е единодушно, че не се търси подкрепа от която и да е партия, по никакъв начин, беше категорична Христова.

Струва ми се, че тази форма на протест, чрез окупация, е изключително важна за нас, тъй като ни осигурява сигурността на сградата, която е крепител на българската духовност и образование. Тук се чувстваме най-сигурни и тук е нашата трибуна, от която можем да кажем какво искаме. Всичко трябва да започне от тук, каза тя и призна, че по този начин се засягат правата на студентите, които искат да учат, каза още Нина Христова.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна