Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. д-р Боряна Делийска: ИСУЛ е на път да изчерпа лимитите си

Снимка: БГНЕС

ИСУЛ се справя с разумни икономии. Общо взето от години наред целта е едни разумни икономии, които да дават възможност за добро лечение на пациента и за неощетяване на пациента по отношение на лекарства, манипулации, процедури и т.н. Това каза заместник-директорът на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" проф. д-р Боряна Делийска в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Недофинансирането на много голяма част от клиничните пътеки и прекомерното финансиране на други клинични пътеки – всичко е въпрос на време до каква степен сега ще успеем да се оправим с бюджета, който се отпуска от НЗОК и дали няма да спрем приема на пациенти. Това е ужасно! Преди няколко години ние и други клиники бяхме изчерпали лимитите си и се наложи да връщаме пациенти. /…/ Дано не се повтори тази ситуация. Ако се повтори, ще е ужасно. /…/ На път сме да изчерпаме лимитите си, обясни проф. д-р Боряна Делийска.

По отношение за безплатните консултации в ИСУЛ, които се дават днес, тя каза: Радваме се на желанието на хората да получат известна безплатна консултация по проблеми, които ги вълнуват тях или близките им.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна