Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъци между животновъди и полицаи белязаха днешния протест край "Капитан Андреево"

Снимка: БГНЕС

Сблъсъци между животновъди и полицаи белязаха днешния протест край граничния пункт "Капитан Андреево". След получено обещание за среща от министъра на земеделието Димитър Греков фермерите прекратиха протеста.

На два пъти животновъдите атакуваха полицейския кордон и успяха да блокират движението за по десет минути, стигна се и до сблъсъци между полицаи и протестиращи. Напрежението ескалира, когато хората се опитаха да легнат на платното, но бяха изтикани към паркинга.

Освен искането за незабавно изплащане на субсидиите фермерите поискаха на място да пристигне земеделският министър Димитър Греков, който по това време беше на посещение в Смолян. След проведен разговор по телефона между Греков и Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите, стана ясно, че няма да има промяна в програмата на земеделския министър и той няма да пристигне на граничния пункт "Капитан Андреево".

Протестиращите бяха поканени във вторник в 12 часа в Министерството на земеделието за започване на преговорите. Животновъдите приеха поканата и в 14 часа прекратиха протеста.

По публикацията работи: Дора Атанасова - кор. на БНР в Хасково
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна