Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъди планират блокада на "Капитан Андреево"

Снимка: БГНЕС

В знак на протест срещу политиката на правителството в сектора животновъдите планират едночасова блокада на българско-турската граница при пропускателен пункт "Капитан Андреево". Блокадата ще започне в 11 часа - съобщи животновъдът Петко Налбантов:

Ние не искаме нито оставката на министъра, нито на министър-председателя. Искаме да разберем само къде се намираме в бюджета за 2014-а година и да ни бъдат доизплатени тези средства, които ни бяха обещани и които ни ги отрязаха в последния момент и отидоха на някой друг. Това, което го правим, е крайна мярка. Не виждам от това по-крайна мярка какво трябва да направим, за да бъдем чути.

Едва ли ще ни дадат разрешение да блокираме границата, защото ние не сме гръцки фермери, както те бяха блокирали 20 дни и никой не ги закачи и цялата гръцка държава беше за тях. При нас е обратното. Виждате какво се случва – 300 полицаи, жандармерия, охрана, като че ли сме престъпници.

Налбантов не очаква да има сблъсъци с полицията: Ние не отиваме да правим сблъсъци, искаме само да бъдем чути. В момента, в който бъдем чути, започваме да си гледаме работата, защото имаме достатъчно работа.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна