Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Георгиев: Подозирам, че окупацията ще бъде снета

Снимка: БГНЕС

Социологът Живко Георгиев обобщи в предаването "Нещо повече", че последните събития са реплика на няколко подобни събития от юни.

Честно казано, не виждам нищо ново. Това вече сме го гледали. За жалост, зациклихме в тази логика на взаимодействие между опозиция и управляващи. Имам усещането, че в този си формат студентският протест изчерпи голяма част от потенциала си. Подозирам, че е много вероятно да бъде снета окупацията на Ректората.

Според Георгиев логично е студентите да потърсят международна подкрепа за своята кауза, но дали бившият американски посланик Джеймс Пардю и посланикът на Германия изпълняват друга функция му е трудно да прецени. Живко Георгиев оцени проектобюджета за 2014 година като относително нормален и добър за ситуацията, в която сме.

 

Политологът Димитър Аврамов също смята, че протестът е излишен в тази му форма и добави,че правителството е неадекватно към протестиращите.

Ако харчим толкова усилия, от страна на протестиращите и от страна на правителството, всеки ден да блокираме живота в една европейска столица, очевидно е, че много хора могат да си го позволят. Скептичен съм, че това правителство може да направи добър бюджет. Ще влезем в нова спирала на дълговата криза. Казвам го с надеждата да не се случва.

Анализите на двамата експерти можете да чуете в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна