Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възкресение Христово - празникът на празниците

Снимка: Архив
В навечерието на Възкресение Христово се извършва чудото на Благодатния огън на Божи гроб, за което нашите слушатели ще научат от Величкия епископ Сионий, който участва в българската делегация, която ще донесе Благодатния огън в страната от Йерусалим.
Поздравления за слушателите на програмата от Негово светейшество българския патриарх и митрополит софийски Максим, от Негово преосвещенство апостолическия екзарх Христо Пройков председател на Епископската Конференция на Католическата църква в България и от пастор Евгений Найденов от Българска Свободна Църква "Света Троица”.
Различията и приликите в отпразнуване на Възкресение Христово у нас и по света. Ще се опитаме да пренесем слушателите в различни точки на България и света, за да усетят атмосферата на празника там.
След 11 часа, когато започва празничната вечерня в храмоветe, наречена „Второ Възкресение”, чрез подвижна радиостанция ще направим съпричастни на чудото на Възкресението българите, които нямат възможност или не могат да стигнат до храма Господен.

неделя, 24 април, от 10.00 часа
По публикацията работи: Ана-Мария Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени