Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Павел Веснаков за втори път с награда в Сараево

Павел Веснаков спечели специалната награда на журито на кинофестивала в Сараево с най-новия си късометражен филм „Чест” (Pride).
Снимка: личен архив

Павел Г. Веснаков получи Специален диплом от журито за късометражно кино на Международния кинофестивал в Сараево, който се проведе от 19-и до 24-ти август.
„Чест” (Pride) е третият късометражен филм на Веснаков, който имаше световна премиера само седмица преди това, на кинофестивала в Локарно.

Миналата година Павел, който е сценарист и режисьор на филмите си, спечели същата награда в Сараево с предишния си филм „Парафиненият принц”.

Новата му кинолента „Чест” (Pride) изследва огромната пропаст между поколенията в България и неспособността на хората да общуват помежду си. 

В главната роля е Михаил Мутафов. Партнират му Ани Бакалова, Светлана Янчева и младият актьор Александър Алексиев, на когото бе поверена главна роля и в „Парафиненият принц”.

Продуценти на „Чест” (Pride”) са Ваня Райнова (съсценарист) и Себастиан Вайланд.

Изпълнителен продуцент е Моника Балчева. Оператор на филма е Орлин Руевски. Филмът е осъществен с подкрепата на Националния филмов център, Културен център „Двореца”, Мувименто, Хамбургския филмов фонд и З/арте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна