Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Имайте самочувствие пред работодателя, не се уморявайте да търсите работа” – съветва експерт по подбор на персонал

Снимка: Архив
В „Нашият ден – практично” по програма „Христо Ботев” днес започваме разговор за пазара на труда и за начините, по които си търсим работа.
Без съмнение има хора, които предпочитат да отидат в бюрото по труда, да се срещнат с трудовите посредници и от тях да търсят съвет и да чакат, ако някой ден се намери подходящо място. По-младите обаче, както и всички, които ползват в работата си интернет, предпочитат да отварят сайтовете за предлагане на свободни работни места и се кандидатират.
Тук трябва да отворим една задължителна скоба и да кажем, че има и работодатели, които изобщо не заявяват своите свободни позиции в бюрата по труда, а само и единствено в мрежата. Защо? – питаме след малко. Основната цел на този разговор е да чуем професионалните съвети на експерт, как да си намерим работа чрез Интернет? Какво трябва и какво не бива да правим? Как да разпознаем купищата фалшиви обяви от истинските? Как да се подготвим за интервю, как да изглеждаме при първата среща със работодателя?
Чуйте мнението на Павел Хаджиев, мениджър подбор в най-голямата интегрирана платформа за подбор на персонал, насочен към българския пазар на труда.
По публикацията работи: Светла Милчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна