Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една позабравена пиеса в театър „Сълза и смях”

Тази вечер (11 декември) в театър „Сълза и смях” публиката може да види една малко позабравена пиеса – „Догодина по същото време”. След като близо 20 г. тя бе играна от Анета Сотирова и незабравимият Тодор Колев, този път в ролите са Анна Петрова и Георги Кадурин. Това е единствената пиеса написана от Бърнард Слейт, но пък е безкрайно харесвана по света и е играна на много и различни сцени.
Защо е толкова харесвана тази пиеса?
Отговор дава Георги Кадурин:
„За мен в тази пиеса основната тема е неизбежната част от човешкото преминаване през живота и остаряването. Човек остарява не само физически, понякога си сменя и ценностите, започва да гледа в други цветове на живота. Това много ме заинтригува, играейки пиесата. И много важното е, че с Ани Петрова играя в пиесата. Тук има някакъв случайно открит (според мен) момент от автора, нещо което минава по време през двама души. Всичко е направено доста човешки, засегнати са доста теми, които са завинаги.”

Това пиеса само за любовта ли е?
Анна Петрова споделя:
„Не! За доверието, за сродната душа. Любовта, сексът, те си минават като подправки, темата е за човека. За двамата души, за двата пола. Тя вълнува, кара те да мислиш. Пиесата е прекрасна. Режисьорът поиска да мине целия ни живот в рамките на час и половина и накрая двата монолога – на мъж и жена да вървят като диалог, но всъщност това се оказа един общочовешки монолог. Ето това е! Страхотно предизвикателство, страхотен кеф! Жоро е един супер партньор, който ме разсмива и на сцената и в живота. Всичко е супер!”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна