Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ралев: ПП "Зелените" напуска Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

ПП "Зелените" напуска Реформаторския блок. В интервю за предаването "12+3" Андрей Ралев от партията коментира:

Имаше заседание на Националния съвет (НС) на "Зелените" преди 10 дни, когато вчерашното решение беше взето, но нямаше достатъчен брой участници в НС и трябваше решението да бъде прегласувано и това се случи вчера. Решението, което беше прието вчера, гласи: "Прекратяваме участието на партия "Зелените" в структурите на Реформаторския блок, но продължаваме да работим по предизвикване на оставката на кабинета "Орешарски", изготвяне на мерките по платформа за демафиотизация".

Ралев обясни причините ПП "Зелените" да напусне Реформаторския блок:

Документът, с който беше учреден Реформаторският блок, не включваше създаване на коалиция и много голяма част от членовете на НС на "Зелените" и симпатизантите на "Зелените" не бяха съгласни с последните неща, които се случват около блока, а именно създаване на предизборна коалиция. /…/ Важното е, че макар и всички да се борим за оставка на правителството, но просто имаше разминаване по начина, по който да се борим.

Той обясни и вариантите, по които ще реагира партията, ако утре има избори: Може да се вземе решение да се участва в изборите съвместно и с партии от Реформаторския блок. Не отхвърляме тази възможност. Това, което в момента отхвърляме, е самият Реформаторски блок, който е създаден с една цел да бъде използван за друга цел.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна