Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Тончев: Вече сме в реална предизборна ситуация

Снимка: БГНЕС
БСП е много силен играч. Съответно явяването на европейски или парламентарни избори, шансовете да бъдат спечелени от тях са огромни. Не зная какво трябва да стане до изборите, за да може БСП да пропилее шансовете. Това каза Васил Тончев от "Сова Харис" в интервю за предаването "Неделя 150".

По отношение на Гражданско сдружение АБВ, той каза: За мен е малко неочаквано. В страната има голяма консолидация около двете страни в политическите спорове. Едната е около ГЕРБ, а другата около БСП. Мисля, че трябва да се разгледа на пластове. Това да има различни мнения и гледни точки за определени политики е едно, но да има две листи на избори е съвсем друго. Ще бъде интересно до къде ще стигне това.

Според Тончев Борисов ще се опита да повлияе по някакъв начин на избора: Не мисля, че Борисов е същественият фактор, който може да окаже някакво влияние, даже мисля, че може да навреди на някоя от страните, ако се опита да застане на нейна страна.

Вече сме в реална предизборна ситуация. Смятам, че и в двата политически лагера има доста различни позиции и нещата ще бъдат интересни, каза той. 





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна