Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Танчев: Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук

Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Светлин Танчев стана вторият представител на "България без цензура" в парламента. В предаването "Преди всички" той каза, че е напуснал ГЕРБ, защото са подменили вота на избирателя: В това число и аз се почувствах доста излъган. Оттам започнах да се оглеждам за възможност да представлявам всички център и дясномислещи хора, които се чувстват непредставени в този парламент. Смятам, че има доста такива, предвид че рейтингът на парламента е 10 на сто.

Депутатът не отрече, че има различия между неговите виждания и посланията, отправяни от "България без цензура": Виждам, че и те са готови да правят компромиси. Смятам, че и аз съм готов и диалогичен да правя компромиси. Доста е реалистична платформата на формацията. Да, има доза популизъм, но то е въпрос на гледна точка. Всички политици се опитват да се харесат на народа.

Цветан Цветанов
трябва да осъзнае някои неща и да даде възможност на ГЕРБ да се развива
, смята Светлин Танчев. Според него не Борисов е оперативният лидер на партията. Танчев заяви, че в партията се наблюдава полицейщина, интриганство да се следят един друг хората и в същото време да не се адресират проблемите. Доста хора от ГЕРБ ми звънят през последните дни, недоволни от това, което се случва в партията и липсата на чуваемост и промяна. Но не мога да съм сигурен дали това е опит за провокация или лицемерие, допълни Светлин Танчев.

Той каза, че в парламента ще подкрепя всички законови инициативи, които са в интерес на център и дясномислещите хора и в интерес на българската икономика, независимо откъде идват те.

По отношение на осигуряването на кворума, Танчев коментира: Аз не смятам, че някой има интерес от парламентарна, политическа или каквато и да била друга криза в момента. България е достатъчно изстрадала държава, за да се опитаме да я сриваме още повече. За мен не е национално отговорна позиция да се опитваш да клатиш една система./…/ Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук.

Независимият депутат каза още, че би се разделил с "България без цензура", ако се окаже разочарован и осъзнае, че вотът на хората се подменя.

Интервюто на Силвия Великова със Светлин Танчев можете да чуете от звуковия файл.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна