Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперирано е момичето, ранено при взрива в Севлиево

| обновено на 10.03.14 в 15:14
Снимка: БГНЕС

15-годишното момиче, което пострада при взрива в Севлиево, е било оперирано. Това съобщиха от "Пирогов". Детето е с над 20 процента изгаряния. През следващите дни, когато състоянието на пациентката позволява, продължават поредица от операции, посочват от болницата.

На втория ден след експлозията, която отне живота на 11-годишно момче, Държавният технически надзор започна проверка на газопреносната мрежа в Севлиево. Общинска комисия описа щетите по къщите на семействата, пострадали от разрушителния взрив в събота вечерта. Пострадалите семейства могат да кандидатстват в Дирекцията за социално подпомагане за еднократна помощ от 325 лева. Съседните две къщи на сринатата, които са полуразрушени, вероятно ще бъдат съборени.

Предположенията сочат, че източникът на взрива е газова бутилка, намерена празна в жилището. Опасенията на хората от квартала обаче са, че избухването е следствие на теч от газопреносната мрежа. Директорът на "Севлиевогаз" Момчил Момчилов отрече такава хипотеза.

Предстоят изпитания на трасето в района на инцидента, по което преминава метан. Разследването на случая се ръководи от Габровската окръжна прокуратура.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна