Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малайзия насочва издирването на изчезналия самолет в нова посока

| обновено на 16.03.14 в 12:19
Снимка: ЕПА/БГНЕС

25 държави вече участват в операцията по издирването на изчезналия малайзийски самолет с 239 души на борда, съобщи транспортният министър на Малайдзия Хишамудин Хюсейн. Територията, която се претърсва, вече се простира от Централна Азия до южните части на Индийския океан. Освен това разследването се е концентрирало отново върху двамата пилоти на самолета, пътниците и наземния персонал на летището.
 
Издирването на полет "Ем Ейч три седем нула" навлезе в нова фаза. Информацията, оповестена вчера, ни даде нови следи и нови посоки за издирвателния процес, подчерта министърът.

Според последните данни комуникационната система на самолета е била изключена преди последния радиоконтакт между машината и въздушния контрол. Полицията е претърсила дома на капитана на полета, както и на втория пилот на самолета. Разследващите проучват и симулатора, който е бил иззет от дома на капитана.

Индия прекрати издирването по искане на правителството на Малайзия, което заяви, че изчезването на самолета е резултат от преднамерени действия и разследването ще се насочи към членовете на екипажа.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна