Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малайзийските авиолинии обещаха обезщетения заради изчезналия самолет

Разгневени роднини на пътници от изчезналия самолет на малайзийските авиолинии се сблъскаха с полицията по време на протест пред посолството на Малайзия в Пекин. Дотук се стигна след като премиерът Наджиб Разак обяви, че според последните анализи на спътниковите данни самолетът е приключил пътуването си във водите на Индийския океан западно от Австралия.

Малайзийските авиолинии поднесоха публично съоблезнования на роднините и обещаха финансова подкрепа на семействата на пътниците и екипажа. Изпълнителният директор на авиолиниите Ахмад Джаухари Яхия заяви:

Сърцето ми се къса като си представя непоносимата болка на семействата. Няма думи, които могат да я намалят. Всеки един от ръководството на малайзийските авиолинии се моли за душите на всичките 239 пътници от полет Ем Ейч 370.

Междувременно Китай поиска от Манила цялата информация и доказателства, свързани с изчезването на самолета, тъй като от 239-те пътниците на борда на самолета 153 са китайски граждани. Властите на Малайзия обещаха да направят необходимото за превозване на близките на загиналите до Австралия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна