Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенската прокуратура поиска петорна съдебно-медицинска експертиза по делото за пране на над 2 милиона долара

Снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Плевен поиска петорна съдебно-медицинска експертиза, която да установи процента на слепота на братята Горан и Станьо Маринови. Заедно с баща си Иван, те са обвиняеми по делото за пране на над 2 милиона долара и данъчни престъпления.
 
Тримата бяха задържани на 3-ти януари при спецакция на ДАНС, МВР и Окръжната прокуратура в Плевен, след като семейството е било наблюдавано от половин година. Парите са били получавани чрез банкови преводи, изпратени от територията на Палестина. Новата експертиза ще бъде направена в София, тъй като предишната не отговаря напълно на въпросите на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор Рени Кирилова уточни още: Ще бъде изпратено решението на ТЕЛК - Плевен, становището по ТЕЛК, решението е сто процентна слепота в едно с осъдителното решение на единия от обвиняемите затова, че е управлявал МПС без свидетелство за правоуправление като този осъдителен акт на съда е след ТЕЛК решението.

В момента двамата братя са с по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест" и парична гаранция от 20 хиляди лева. Бащата Иван Маринов е задържан в ареста.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна