Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Новият стил на политика дава резултати

Снимка: БГНЕС
Най-големият бум на безработицата у нас е бил при управлението на ГЕРБ. Това каза икономическия министър Драгомир Стойнев по време на дискусия, посветена на социалната алтернатива. Той обяви за провал енергийната и социалната политика на Европейския съюз при два мандата на дясна Европейска комисия.

В момента управляващите се опитват да балансират енергийната система, обясни Стойнев: Наистина имаме едни обтегнати отношения с конкретни играчи на българския пазар, създадени именно от ГЕРБ и сега те ни дават акъл какво да правим. Извинявайте, но това е меко казано нахалство.

По време на дискусията лидерът на БСП Сергей Станишев допълни, че левицата отива на избори с ясна алтернатива и целта е да се създават работни места и специални програми за младежка заетост. Според Драгомир Стойнев новият стил на политика вече дава резултат:

1,1% трето тримесечие, 1,6 % икономически растеж четвъртото тримесечие. Януари месец е един от рекордните за бизнес климата, който е отчетен. Индустриалното и промишленото производство бележат рекордни стойности. Важното е, че лявата политика, за това, което ние говорим, за реиндустриализацията, наистина дава  своя ефект, каза министърът на икономиката и енергетиката.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна