Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият закрит басейн в Плевен не отговаря на стандарта да се използва предимно от деца

Снимка: pleven.bg

Трети месец се бави пускането в експлоатация на най-новия закрит плувен басейн в Плевен. Оказа се, че басейнът не отговаря на стандарта да се използва предимно от деца, каквато беше първоначалната идея. Изграждането на басейна има повече от 15-годишна история. През 2007-а година е готов проектът, но финансови проблеми удължават изпълнението му. На финала обаче отново се търсят пари. Председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов обясни:

Басейнът е готов. Завършен е и има акт 16. Направени са проби. Реално той може да се ползва. Проблемът е самата поддръжка. Грубо между 2 и поне 3 милиона са дадени до сега. Ако го дадем под наем за 2000 лева на месец, сметнете за колко години е тази инвестиция.

На заседанието през април ще трябва да се конкретизират условията и изискванията към бъдещия наемател. Препъникамък обаче е и становището на Регионалната здравна инспекция, че за да се използва басейнът от деца, дълбочината му трябва да е от 80 сантиметра до метър и 25, а тя е два метра. Остава без отговор въпросът дали проблемите ще бъдат бързо решени. Новата пускова дата за басейна е около празника на Плевен - 15 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна