Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за двойно убийство

Тригодишна условна присъда получи прокурорският син Бисер Андреев, който на 5-ти август 2011-а година прегази с автомобила си на столичния булевард "България " 39-годишната Паола Тодорова и 34-годишния Николай Спасов. Присъдата е на първа инстанция. С мълчание приеха съдебния акт близките на Паола и  Николай. Адвокатите на Бисер Андреев пък поискаха от съда да им върне веществените доказателства по делото, сред които е и регистрационната табела, защото вече четвърта година той плащал данъци на автомобил, който не ползвал.

По време на цялото дело, което тръгна трудно - след поредица отводи на колеги на бащата на подсъдимия  - прокурорът от СГП Венцислав Андреев, беше съдебната зала до сина си.

Как е повлияло това на защитата на семействата на двамата загинали - отговорът на адвокат Стефан Ботев:

През цялото време си мислих, докато не чух присъдата. Допусках много неща, клиентите ми бяха притеснени, но аз лично в съдебния състав имах пълна вяра.

Стефан Ботев заяви, че клиентите му ще решат дали делото ще отиде в САС. Кратък коментар за това направи бащата на Паола: Това не е присъда, не е съд.

След катастрофата имаше съмнения, че Бисер Андреев е участвал в гонка с друг автомобил. По време на разследването, а после и на процеса тази версия така и не беше изследвана.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна