Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина най-тежко пострадалата при катастрофата в района на гара Септември

| обновено на 12.05.14 в 11:51
Снимка: БГНЕС
Почина най-тежко пострадалата при жп катастрофата в района на гара Септември 62-годишна жена. Окръжната прокуратура в Пазарджик поема разследването за инцидента от седми май в района на гара Септември, при който след сблъсък между товарен автомобил и влак пострадаха общо 7 души.

62-годишната учителка Маргарита Грозанова е починала вследствие мозъчна недостатъчност със загуба на основни функции на главния мозък, съобщи директорът на Пазарджишката многопрофилна болница доктор Васил Вълчев. Все още не е изяснено какво точно при удара между пътническия влак и тира е предизвикало тежката черепно-мозъчна травма. 37-годишният мъж от Пловдив все още е в тежко състояние, но животът му е вън от опасност. В болница, но в стабилно състоняние, е и шофьорът на тежкотоварния автомобил. Към момента той не е разпитан, тъй като е назначена медицинска експертиза, която трябва да установи дали е в състояние да дава годни обяснения.

Със смъртния случай се променя и наблюдението на престъплението, каза за "Хоризонт" прокурор Снежана Стоянова. Шофьорът на тира ще бъде подведен под отговорност и за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието предвижда от 3 до 10 години затвор. Към момента се очакват резултатите от техническата експертиза, която трябва точно да назове причината за катастрофата. Едва тогава ще се подходи към повдигане на обвинение, уточняват от прокуратурата.

При катастрофата между пътническия влак и тира на 7-и май край Септември пострадаха шест души. Трима от тях вече са изписани от здравното заведение за домашно лечение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени