Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две българки на четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс

Стойка Петрова
Снимка: БГНЕС

Стойка Петрова и Светлана Каменова се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс за жени, което продължава в Букурещ. В осминафинален мач в категория 51 килограма Стойка Петрова победи по точки Ева Мария Фернандес от Испания. Българката доминираше през целия мач и след последния удар на гонга и тримата странични съдии (от Унгария, Латвия и Франция) бяха единодушни - 3:0 за Стойка Петрова, която записа втората си победа на Европейското първенство.

Днес в четвъртфинален мач в категория 51 килограма Стойка Петрова ще кръстоса юмруци с Никол Адамс (Великобритания), победила Юлия Короли (Молдова). 31-годишната тъмнокожа британка Никол Адамс е олимпийска шампионка от Лондон 2012 и двукратна европейска шампионка от Катовице 2011 и Ротердам 2013. Именно Никол Адамс победи Стойка Петрова на четвъртфиналите на игрите в Лондон през 2012-а година и стана първата жена - олимпийска шампионка в историята.

В осминафинален мач в категория 57 килограма Светлана Каменова победи по точки Мансати Хамзаева (Азербайджан) с 3:0 съдийски гласа и се класира за четвъртфиналите, където утре ще се боксира с Джоун Ламби (Ирландия), победила Мария Петрич (Хърватия) с 3:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна