Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха участниците в акцията за пострадалите в наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина

Снимка: БГНЕС


Вицепремиерът Даниела Бобева награди участниците в хуманитарната акция за пострадалите в наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина. В нея участваха председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, посланиците на Сърбия и Босна и Херцеговина Владимир Чургус и  Митар Павич, представители на "Гражданска защита" и на фирмите-дарители на помощи.

Страната ни реагира незабавно на наводненията, които обхванаха държавите от Западните Балкани - Сърбия и Босна и Херцеговина. На специална церемония в Министерския съвет вицепремиерът Даниела Бобева благодари на фирмите, които са се отзовали на призива на правителството за оказване на помощ на бедстващите райони. Тя бе категорична, че страната ни е действала открито и в помощ на своите пострадали съседи от района на Западните Балкани.

Председателя на БЧК Христо Григоров припомни, че страната ни винаги е помагала на своите съседи в трудни моменти.

Посланикът на Сърбия у нас Владимир Чургус благодари на страната ни за оказаната навременна помощ на пострадалото население в Сърбия. Благодарности отправи и временно управляващият посолството на Босна и Херцеговина у нас  Митар Павич. 

Още по темата чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна