Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиян Богоев: Община Варна ще вземе решение за допълнително изплащане на помощи за пострадалите

Снимка: БТА

Създадена е организация в Общината пострадалите от наводненията да получат необходимата помощ – правна, психологическа, социална. Раздадени са над 200 декларации съгласно изискванията на закона, които да бъдат представени в районната администрация, каза главният секретар в Община Варна Кристиян Богоев в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Създадени са седем групи, които са на терен и правят съответните описи, посочи Богоев:

След като се изготвят съответните протоколи и се направят съответните експертизи, ще бъдат представени в междуведомствената комисия. Обезщетяването на физическите лица се извършва по ред, разписан в правилника на междуведомствената комисия и чакаме допълнителни решения на държавата и общината, за да компенсираме гражданите. Утре е обявено извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще се вземе решение за какво може да се получи обезщетение.

Пострадалите ще получат и еднократни помощи:

Това са помощите, които идват от държавата. Община Варна ще вземе решение за допълнително изплащане на помощи за пострадалите. В момента се прави финансовия анализ. Сумите ще бъдат достатъчно сериозни, за да може гражданите да поемат първите затруднения.

Цялото интервю с Кристиян Богоев чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна