Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сугарев: Очевидно Пеевски има с какво да държи Доган и останалите от партията

edvin_sugarev
Снимка: БГНЕС

И единият, и другият разиграват държавата вече три правителства подред. Това заяви в предаването „12+3“ писателят и член на сдружение "22 септември" Едвин Сугарев относно конфликта „Пеевски – Василев“.

Вижда ми се изключително смехотворна история, разбира се, съшита с бели конци. Двамата се топят взаимно, след това – кой кого е поръчал. Всъщност имаме следната ситуация – има една банка, която очевидно е в тежка ликвидна криза, има един човек, който е взел големи заеми от тази банка, очевидно не по правилата, по които обичайно се дават заеми, така че и банкерът, и човекът, който е взел тези заеми /Цветан Василев и Делян Пеевски/, са извършили нещо, което обичайно в правния свят се нарича престъпление. Задължение на прокуратурата е да обследва и да търси виновния, докато тя в момента се занимава с това дали някой е поръчал някого и кой кого е поръчал – това е смешна работа.

В момента е очевидно, че прокуратурата играе по скоро в полза на Делян Пеевски, отколкото на Цветан Василев. Това, което става в момента, е, че му взимат банката, която ще попадне в незнайно чии ръце. Не вярвам на опцията, че ще бъде национализирана, по скоро е вероятно някой от големите акционери в нея, в нея има прекалено големи акционери, което също е много странно, да я закупи и ще я получи и така ще се превърне в поредния голям играч, коментира Сугарев. По думите му за 3-4 години КТБ е утроила своите активи, което в нормална банка не може да се случи. Няма такъв прецедент в световната история. Подобни прецеденти има само при финансовите пирамиди, обясни той и предупреди, че ситуацията е много опасна и трябва да се внимава.

Едвин Сугарев подчерта, че ДПС е понесла изключително тежки негативи заради обвързаността си с Пеевски. Според него тези негативи тепърва ще се проявяват и в доверието към партията, и в избирателните й резултати. Очевидно Делян Пеевски има с какво да държи Доган и всички останали от партията, включително и Лютви Местан, изказа мнение Сугарев.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна