Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ ще превозва безплатно доброволците за почистване на Добрич

Българският червен кръст открива в Добрич два стационарни пункта за раздаване на помощи. Срещу лична карта, на пострадалите ще се раздават дрехи, консерви, минерална вода, консумативи и други хуманитарни помощи. Пунктовете ще работят от 9 до 16 часа.

БДЖ осигури снощи безплатен превоз на доброволци, които днес и утре ще се включат в почистването на наводнените райони в Добрич.  Пътуването е по инициатива на участниците в групата на "Родна гражданска защита", създадена във Фейсбук. Христо Иванов от БДЖ каза:

Те се свързаха и ние откликнахме на тяхното желание и се включихме, за да можем по този начин да помогнем да пътуват тези хора безплатно. Предната седмица същите тези хора са били с лични автомобили до Варна, там са помогнали и са чистили, но явно сега малко повече идват разходите. Истината е, че ние решихме да откликнем, да помогнем, все пак това е за благото на тези хора, които са пострадали.

От ръководството на БДЖ умоляват всички, които искат да се включат в дейностите по почистване в Добрич, да потвърдят своето пътуване с влак в публикувания списък във фейсбук групата на "Родна гражданска защита", за да няма злоупотреби от страна на пътници, които просто искат да пътуват безплатно:

Евентуално, ако за другата седмица има някакви желаещи, чрез тази група, също ще ги превозим безплатно. Мисля, че по този начин можем да допринесем и да помогнем на бедстващите граждани в Добрич, обясни Христо Иванов от БДЖ.

"Градски транспорт" във Варна осигурява безплатен превоз за доброволци в събота и неделя до квартал Аспарухово от катедралния храм "Свето Успение Богородично" в 9,30 и в 13 ч


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна