Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ осигури кворума за днешното заседание на НС

Снимка: БГНЕС

Парламентът започна работа нормално, след като депутатите на ГЕРБ осигуриха кворума. "Атака" очаквано не присъстваха в залата.

Въпреки съгласието пленарният ден започна със спорове. От ГЕРБ упрекнаха БСП, че е внесла 18 предложения за допълване на програмата, което е в разрез с постигнатото при председателя на парламента съгласие за приемане на спорни законопроекти.

Михаил Миков посочи, че при подобни срещи от тук нататък трябва да се води и стенографски запис. Над два часа и половина депутатите на БСП предлагаха точки в дневния ред. Според правилника всяка първа сряда е допустимо всички парламентарни групи да предлагат точки в програмата. Процедурата обаче се бавеше заради това, че имаше серия от гласувания и прегласувания.

Това накара останалите в залата депутати на ГЕРБ да заподозрат, че така се печели време и предложените от тях промени в НК няма да бъдат гледани. ГЕРБ искат да отпадне давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим. Тази точка е включена в програмата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна