Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Другата седмица оставката на правителството ще бъде факт

Снимка: БТА
В дните между 20 и 25 юли оставката на правителството ще бъде факт, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков: Такива са уговорките, за да може президентът в 10-дневен срок да възложи мандатите и съответно да се организират след това изборите от служебния кабинет.

Той допълни, че министър-председателят ще избере подходящият момент кога да подаде оставка и призова да не се внася излишен драматизъм. Изборите ще бъдат в началото на октомври, както е договорено между политическите сили, каза Михаил Миков.

Според него 42-рото Народно събрание е свършило доста работа, въпреки цялата сложност на политическата конфигурация в резултат на миналогодишните предсрочни избори.         

Председателят на парламента каза, че приема номинациите на партийните организации за председател на БСП: Имам много номинации - от Бургас, Ямбол, Плевен, Враца, Монтана, София. Приемам тези номинации и ще участвам в избора. Няма да се боря, ще участвав в състезание, което смятам, че ще е коректно.
                                                                                                  
Председателят на парламента присъства на церемонията за първа копка на пътя от село Салаш към бъдещия нов граничен пункт на българо-сръбската граница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна