Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преходното правителство си постави приоритети по 6 направления

Снимка: БГНЕС

Подготовката на изборите за 43-тото Народно събрание и мерки в областта на икономиката, са сред приоритетите и задачите на служебното правителство. Преходната власт поставя акцент върху шест направления.

Голяма част от приоритетите на служебния кабинет са свързани с мерки в областта на икономиката. Освен анализ на изпълнението на бюджета към края на юли и преценка от необходимостта за допълнителни средства за разходни политики, кабинетът ще подготви и мерки за подобряване на събираемостта на приходите и ограничаване на разходите за неефективни политики. Предстои одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства за разходи и поети финансови задължения, анализ на необходимостта от актуализация на средносрочната бюджетна прогноза до 2017-а година и изготвяне на законопроект за актуализация на държавния бюджет. Министърът на финансите ще поиска от МВФ да прави регулярна оценка на  българския финансов сектор и редовен преглед на българската икономика.

Служебното правителство смята да подготви промени в Закона за енергетиката. Целта е да се създаде независим ефективен енергиен воден регулатор. Нормалната работа на здравната система в спешната помощ също са сред планираните мерки. Ще бъде актуализирана стратегията за съдебна реформа.

Към МС отново ще заработи Изборен борд. Ще бъдат планирани дейности за предотвратяване на престъпления, свързани с изборния процес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна