Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мануела Малеева: Можем да поставим някакви основи на нещата

Снимка: Капитал

За краткото време, което има служебният кабинет, могат да се поставят основните на някои неща, които редовното правителство да поеме, каза в предаването "12+3" съветникът на премиера Георги Близнашки по въпросите на спорта Мануела Малеева

Мисля, че могат да бъдат поставени основи на неща, които следващото правителство може да поеме. Всъщност това ще бъде целта. Евгения Раданова е изправена  в момента със спирането на порочни проекти, които са подписани в последния момент. Трябва да се установи някакъв строг контрол на това къде отиват парите на данъкоплатците.

Малеева каза, че поканата да стане съветник е дошла от Георги Близнашки и обясни какви са били мотивите й да приеме:

Имах два дни да помисля, така че трябваше много бързо да реша. Не мога да кажа, че това е било някаква цел или някаква истинска мечта, тъй като досега не съм си представяла, че бих навлязла наистина в политиката. Радвам се, че приех, защото мисля, че това ще е някакъв хубав опит за мен, да видя как се случват нещата и от друга страна също така исках да заявя моята позиция, особено след всичките протести, че искам по някакъв начин да се ангажирам с това, което се случва в България.

Интервюто на Даниела Големинова с Мануела Малеева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна