Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите за ремонт на Националния център за обществено здраве са инвестирани в Майчин дом в София

Снимка: БГНЕС

Спрените от министъра на здравеопазването Мирослав Ненков 146 хиляди лева за ремонт на Националния център за обществено здраве са инвестирани в неонатологичните отделения на педиатрията на "Майчин дом" в София.

Парите, които се изтеглиха от Националния център по обществено здраве ги бяхме предвидили за инсталиране на климатична инсталация на детската хирургия на "Пирогов", за да се пусне реанимацията и операционната. Изведнъж обаче се намери един добър човек, който ще дари цялото това нещо на "Пирогов" и на нас ни останаха едни 146 хиляди лева, които ние реализирахме по следния начин - ехограф за неонатологията на педиатрията при доц. Георгиева, от които те имат крещяща нужда. Останалите пари, колкото е разликата до 150, в неонатологията на "Майчин дом".

Mинистър Ненков обясни още, че са установени и нарушения в работата на Националния център. 12-те милиона лева от спрените държавни поръчки в Министерството на здравеопазването ще бъдат върнати в държавния бюджет, допълни здравният министър.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна