Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирякос Аргиропулос: Мечтая за нов театър

БНР Новини
Снимка: Булфото

Кукленият театър се развива, а Столичният куклен театър не плува в собствени води, защото няма своя база. Сградата на бул. „Янко Сакъзов“ не е направена за театър, а някога е строена за магазин. Помещението на ул. „Гурко“ е под земята, недостъпно за хора със специални нужди, правено за нощен бар, а сега там има театрална сцена. Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова преди четири години ни обеща да имаме наша сграда, но няма пари. Това каза в студиото на „Нашият ден“ директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос.
Още за трудностите да си директор на столичен театър, за сцената, за предизвикателствата и личния път на Кирякос Аргиропулос към театъра можете да чуете в звуковия файл.
Тази събота и неделя в Столичния куклен театър ще има безплатни представления за всички деца, но само, ако са придружени от татковците. Идеята е детето да прекара повече време с бащата, който обикновено е зает. Майки няма да се допускат в залата на театъра. Инициативата е част от кампанията „Да бъдеш баща”.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна