Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любопитно: Германският спортист номер 1 се извини на колегите си

Треньор номер 1 Йоахим Льов, Мария Рийш - номер 1 при жените и Роберт Хартинг - номер 1 при мъжете в Германия за 2014 година
Снимка: БГНЕС

В неприятна ситуация попадна германецът Роберт Хартинг, който бе избран за спортист номер 1 на Германия, но му се наложи да се извини, че я е спечелил. В тази абсурдна ситуация беше поставен олимпийският, световен и европейски шампион в мятането на диск, който бе подложен на критика, защото е изпреварил в подреждането двама олимпийски шампиони от Игрите в Сочи 2014 - шампионът в северната комбинация Ерик Френцел и двукратния олимпийски шампион в спускането с шейнички Феликс Лох.

През 2014 година Хартинг спечели втората си поредна европейска титла и стана победител в своята дисциплина в "Диамантената лига", но самият той коментира, че олимпийските игри са с по-голяма стойност от шампионата на Стария континент.

Извиних се веднага на представителите на зимните спортове. Смятам, че олимпийският успех е с по-голяма стойност от европейските титли. Момчетата спечелиха златни медали там и по-лошото е, че аз съм на върха, каза на церемонията Хартинг.

Той бе класиран на първа позиция, Френцел остана втори, а Лох на третото място.

Отказалата се от спорта трикратна олимпийска шампионка в ските Мария Рийш, която спечели наградата за номер 1 при жените, също коментира темата

Трябва да приемем гласуването. Резултатът е много тъжен за зимните спортове, но до известна степен говори за неадекватност. Смятам, че е доста смущаващо, че европейски шампион от летните спортове има по-голяма стойност от олимпийски шампион от зимните. Още повече, че печели признанието за Спортист номер 1 за трети път, каза още Рийш.

За треньор на годината бе определен наставникът на националния отбор по футбол на Германия - Йоахим Льов, който спечели с Бундестима титлата от световното първенство в Бразилия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна